Odpoveď na: Prisnila sa mi reforma

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Prisnila sa mi reforma Odpoveď na: Prisnila sa mi reforma

JagiMagi
Účastník (Participant)

No, vraveli ste, že existuje veľa rôznych modelov, ale žiadny poriadne nefunguje a hlavne, že máme strašne nízky HDP a tým málo peňazí. Tak som predpokladal, že aj keby tie rôzne iné modely fungovali, tak by sa nedali kvôli nízkemu HDP realizovať a najlepšia možnosť je prerozdeľovanie. A pýtal som sa, keby sme mali HDP porovnateľné s vyspelými krajinami, či by vtedy bolo lepšie použiť niektorý z tých iných modelov, alebo by aj vtedy bolo prerozdeľovanie najlepším riešením. Na čo ste mi odpovedali, že HDP nemá nič spoločné s prerozdeľovaním. Tak vidím protirečenie v tom, že pri otázke vhodnosti iných modelov ste argumentovali hlavne nízkym HDP a v následnom príspevku s tým HDP nemá nič spoločného. Tak potom prečo je hlavným argumentom pre uprednostnenie systému prerozdeľovania pred inými modelmi ? V podstate som sa pýtal, či si myslíte, že aj pre krajiny s vyšším HDP by bol tento náš model lepší, ako ich. Nič viac.

Navigate