Odpoveď na: Správa z terénu

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve Správa z terénu Odpoveď na: Správa z terénu

emed
Účastník (Participant)

Za trochu neférové považujem, že sa otvorene ľuďom nepovie.: Terajší stav v zdravotníctve je taký, že zákonnou normou určený rozsah starostlivosti je menší než zdroje.A z toho vyplývajú logické následky – poisťovne sú tlačené do limitov pre poskytovateľov o ktorých všetci vedia – že nestačia.
-viem, že nebola politická vôľa zúžiť rozsah a zákony sú kompromisom. Ale poctivé by to bola zverejniť .

Samotné poisťovne v komunikácii s poskytovateľmi uvádzajú, že musia prioritne platiť záchranku, etc… a vedome odsúvajú určitých poskytovateľov na vedl. koľaj.
Ten nerovnaký prístup k poskytovateľom (niečo sa musí uhradiť v plnom rozsahu, niečo nie…) tiež nie je kóšer. ( hoci chápem, že vo verejnom zdravotníctve stále budú priority)

Inak pokrok tu samozrejme vidieť.Radosť mi začala robiť asociácia súkr.lekárov, kt .vcelku slušne začínajú komunikovať s poistovňami. Veľkú radosť mi urobil aj taký bezvýznamný fakt, že“ po boj“i od júla môžem písať pre pacientov liek, ktorý bol doteraz nezmyselne obmedzený kategorizáciou len pre kožiarov… ( jednoducho ja celý proces vnímam ako sériu väčších a menších bojov o rozne ciele , ktoré systém budú snáď pomaly čistiť a preto je treba tieto boje viesť…

Navigate