O nás › Diskusné Fóra › Všeobecne o zdravotníctve › Správa z terénu › Odpoveď na: Správa z terénu
Cela moja refoma je postavena na principe poistovna dostava peniaze zo zakona/ poistovna nakupuje pre svojich kliento sluzby. Poskytopvatel ma zaujem predavat poistovni svoje sluzby. Jedno ci sukromna ci statna poistovna , kazda ma zaujem co najmenej nakupovat a co najmenej platit, jedno ci sukromny ci statny poskytovatel ma zaujme co najdrhsie pedavat co najmenej sluzieb. To je prirodzeny fenormen.Teda musi tu byt arbiter a to nie je chvalabohu ministersvo ale Urad. Z tohto pohladu, neyt mrzutosti, ze sucasne vlastnimeako stat najvacsiu poistovnu by sme sa mohli zo svojho zdravotnickeho Olympu pozerat na Vas cervikov poistovacich a poskytovacich, ako sa pechorite 😀 . Ale tak idealne to nie je, preto prinajmnensom ten co reformu vymyslel vie, ze musi byt nieco navyse a to sa vola elementarna poctivost a spravodlivost. Precitajte si, je to stale tu na tejto stranke, co sme hovorili v roku 2001 a povedzte, kde sme to nesplnili.