Odpoveď na: sestričky

O nás Diskusné Fóra Všeobecne o zdravotníctve sestričky Odpoveď na: sestričky

moderator
Účastník (Participant)

@Rudolf Zajac wrote:

Nikto nikdy nenutil nemocnice aby vobec poznali svoj ekonomicky stav. Vaecsinou ekonomia boli akysi neschopni kvaziustvocnici co bopli radi ze nejake peniaze dostali a nejake zaplatili. podvojne uctovnicto, ktore musi robit pomaly kazdy zivnostnik -ani o noém nepocuili – nie ze by ho este robili.

Naši lekári si nemyslia, že zdravotná starostlivosť je zadarmo, ale predsa…….Keď dostali cenník, v ktorom zistili, že cena pobytu na operačnom sále za hodinu je 780 Sk, že administratívny a fyzický príjem pacienta stojí 156 Sk, atd, tak boli prekvapení, pretože supportívne položky do svojich kalkulácií nezarátavali. Keď ekonóm po škole nastúpi do zdrav. zariadenia, kde strávi celý pracovný život, tak o ekonomike vie menej, ako ja. Ak riaditeľ má byť politickou funkciou (fuj), tak nech si politické strany odborne pripravia svoje nomenklatúrne kádre.
@Rudolf Zajac wrote:

To znamena draha MH ze nevyvraciate moje nazory, iba hovorite, ze sa to nerobi a ani to robit nebudu vediet.

Ešte to zdramatizujem – dokonca ani dobrý ekonóm nemusí byť úspešný, pokial si nenájde upratovaciu čatu, ktorá je schopná zadefinovať cesty a vytriediť adresy, údaje atd.
@Rudolf Zajac wrote:

A ja Vam neoponujem. myslim si, iba ze najma vlastnika nemocnice to musi zaujimat ten sa musi starat aby dva a dva boli styri. Kto iny?

Áno, na Slovensku pod označením „štátny“ sa myslí „koalične privátny tunel“, kým o privátne sa stará majiteľ. Ale ani to u nás nie je zárukou, že to bude fungovať, nemáme profesionálne spriaznených majiteľov. Ak niekto zbohatol na obchode s guľatinou a stane sa hlavným akcionárom nemocnice, tak to tiež nie je terno.

Navigate