REFORMA ZDRAVOTNÍCTVA

reforma pre občana
Aktuálny čas je Uto Júl 16, 2024 9:53 am

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina




Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2 ] 
Autor Správa
 Predmet príspevku: Kde je pravda?
PoslaťNapísal: Ned Nov 23, 2008 12:19 pm 
Offline
byvalý minister zdravotníctva 2002-2006

Registrovaný: Pon Júl 31, 2006 1:49 pm
Príspevky: 76
Prisiel mi tento mail. Kedze som npytal suhlas s jeho uverejnenim, udavam iba krstne meno
Pacient sa posťažuje odbornému lekárovi, kardiológovi,/lebo obvodný lekárna na jeho sťažnosť nereaguje/, že ho už dlhšiu dobu bolí pravá ruka /pri obliekaní kabáta potrebuje pomoc/a ten napíše do zdravotnej karty odborné vyšetrenie k neurologovi.Pacient príde k obvodnéku lekárovi pre výmenny lístok, Obvodný lekár mu výmenný lístok vydá,ale s poznámkou, že prečo mu ho nevidal on, keď to napísal do zdravotnej karty..Neurolog predpíše injekčnú liečbu a odkáže pacienta k obvodnému lekárovi. Ten požaduje od pacienta za aplikáciu každej injekcie 35 SK, napriek tomu, že Všeobec. zdrav.poisťovňa sa vyjadrila, že liečbu hradí a pacient nemá nič platiť.Ohradzujú sa nejakým výnosom. Sestra podoktne, že sú veľke náklady na likvidáciu odpadu.
/To by som ešte brala./ Tak som sa obrátila e-meilom na MZ a pani Anna Kuchtová mi odpísala.
Citujem: ak má lekár vo svojom cenníku, ktorý musí byť na viditeľnom mieste poplatok za pichnutie injekcie a dá Vám potvrdenku so všetkými náležitosťami, malo by to byť v poriadku.Cenníky a poplatky u lekárov schvaľuje odbor zdravotníctva samosprávneho kraja. Tak som telefonický zavolala na trenčianský zdrav.odbor, kde mi odpovedali, že to nie je pravda, že ona robila sedem rokov na MZ a vie ako to tam chodí.
Je tiež pravda, že lekár mohol predpísač aj lieky, ale odborný lekár sa vyjadril, že on vie prečo predpísal injekcie,lebo v zdravotnom zázname pacienta videl, že berie dosť liekov na srdcovú aritmiu a na kŕčove žily a liečba injekciami je účinnejšia. Ide o 80-ročného pacienta.
V čláku o Lajošovi Winterovi (v .tyzdni -poznamka rz) sa píše ako mu lekár hovorí, škoda rontgenu na jeho staré kosti.
Pdoba čiste náhodna?
Janka


Hore
 Profil  
 
 Predmet príspevku: Re: Kde je pravda?
PoslaťNapísal: Str Máj 27, 2009 12:00 am 
Offline

Registrovaný: Uto Máj 26, 2009 11:03 pm
Príspevky: 3
Dobrý den. Môj otec prišiel k obvodnemu lekárovy z bolestamy,ten mu povedal že simuluje a to k lekarovy skoro vôbec nechodil. O mesiac už zrazu mal rakovinu prostaty,za dva roky zomrel. Tiež poznam prípad ked si pacient mohol vybrat.Bud pojde na operaciu hned ked zaplati 50 000 Sk ,alebo sa možno za rok dostane na radu. Ked niekoho niečo bolí velmy nepremíšla.Taktiež mam suseda ktorý si prišiel k svojmu lekárovy pre kartu a za posledny rok tam mal zapis viacerych lahkych ochoreni (chrípka....) pritom myslim ze tam viac ako rok nebol. Tomu sa v skratke hovorí pohrdanie životom,vidieranie a plitvanie štatnymi peniazmy.Otázka znie či vôbec takýchto doktorov potrebujeme.Dalsia otazka znie načo vlastne platíme zdravotne poistenie.Nektory ludia platia cely život zdravotne poist. a nakoniec musia niakemu doktorovy zaplatit za nieco co maju v podstate už v poistovni zaplatene.Všetky tieto problemy vlastne pochadzaju z komunizmu.Stareho psa asi novym kuskom nenaučíš.A další problem bol že večšina išla na medicínu len kôli výške platu a nie kôli zálube v toto zamestnanie.
Problém je aj v komplikovanosti usvedčenia uplatku.Večšina ludí nevie ako na to a pre niektorych je to jednoduchšie zaplatit.
Dakujem
Laco TN


Hore
 Profil  
 
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 2 ] 

Všetky časy sú v GMT + 1 hodina


Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia


Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Slovenský preklad: phpbb3.sk | phpbb.sk.